Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

  Farmaceut sökes till Pharmaxim AB

  Skåne

  Sista ansökningsdag: 10 januari
  Publicerad: 2017-11-30

  Pharmaxim AB (556651-2298) har sitt säte i Helsingborg och är ett företag med ca 30 anställda som under 2016 omsätter ca 233 MSEK. Under 2017 beräknas företaget omsätta närmare 240 MSEK. Vi arbetar med starka varumärken och produkter inom hälsa & hygien mot såväl konsument som fackhandel och har våra huvudsakliga produktområden inom läkemedel, fin-kem, specialprodukter mot lantbrukshandeln och grov-kem. Pharmaxim har tillstånd att bedriva partihandel med läkemedel. Bolaget är ISO 9001 och ISO 14001 certifierat och erhöll redan under 2009 AAA-status.

  Vår Apotekare ska flytta och går mot nya utmaningar, Pharmaxim AB söker därför en ersättare för henne som sakkunnig och regulatoriskt ansvarig för vår läkemedelsverksamhet med anställning snarast.

  Arbetsbeskrivning

  Pharmaxim AB söker dig som är apotekare eller har likvärdig utbildning för placering på kontoret i Helsingborg. Du kommer arbeta med flera väletablerade läkemedel som Banminth, Plegicil, Partoxin, Selevitan och Beviplex mot myndigheter och industri, men också med nya registreringar av läkemedel och läkemedelsnära produkter så som medicintekniska och kosmetiska produkter.

  Den övergripande målsättningen är att säkerställa att vårt arbete sker i enlighet med uppställda förväntningar och riktlinjer samt nordiska tillsynsmyndigheters krav på GMP och GDP.

  Bolaget har en väl uppbyggd verksamhet av distribution av receptfria läkemedel till dagligvaruhandeln och i arbetet ingår att säkerställa att den sker i enlighet med GDP och etablerade rutiner.

  Då flera av våra egna läkemedel finns registrerade i flera länder i Norden kommer du också att arbeta mot nordiska myndigheter och ha ett tätt samarbete med tillverkare, partners och dotterbolag i andra länder.

  Utöver detta kommer du att ansvara för företagets interna revisioner utifrån kraven i ISO 9001 och 14001 samt säkerställa att de kosmetiska produkter som distribueras eller marknadsförs av företaget uppfyller kraven i EU:s kosmetikaförordning. Du förväntas bistå den egna verksamheten med kunskap i kvalitetsrelaterade och regulatoriska frågor avseende läkemedel, kosmetiska produkter och medicintekniska produkter.

  Som sakkunnig rapporterar du till VD.

  Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  Att som Sakkunnig person ansvara för Partihandelstillståndet med receptfria och veterinära läkemedel:

  • Tillse att kraven på läkemedlens kvalitet och säkerhet samt god distributionssed iakttas.
  • Ansvara för utveckling och upprätthållande av företagets kvalitetssystem samt hantera eventuella avvikelser, reklamationer och indragningar
  • Utbilda personalen i GDP, genomföra egeninspektioner samt bedöma och auditera leverantörer

  Att som Regulatoriskt ansvarig för egna läkemedel och ombudsprodukter:

  • Vara kontaktperson mot myndigheter, tillverkare och kunder
  • Ansvara för att produktinformation (SPC, bipacksedlar, Fasstexter samt märkning) hålls uppdaterad
  • Säkerställa att samtliga ändringar i marknadsföringstillstånd skickas in för godkännande till relevanta myndigheter
  • Bevaka uppdaterade krav samt tolka aktuella regelverk och riktlinjer

  Vi erbjuder en tjänst som är bred och omväxlande med stora möjligheter att påverka områdets framtida framgångar.

  Vem är du?

  Vi söker dig som är apotekare eller har likvärdig utbildning, gärna med erfarenhet av regulatoriskt arbete och kontakter med myndigheter. Vi ser gärna även att du har erfarenhet av att arbeta i digitala kanaler för att kommunicera med myndigheter, leverantörer och kunder.

  Personliga egenskaper

  För att trivas och lyckas i rollen är utöver din farmaceutiska utbildning också din sociala kompetens avgörande. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med såväl kollegor som kunder och leverantörer. Du är självdrivande och ser med energi och engagemang till att skapa resultat. Vidare har du förmågan att vara ödmjuk och kravställande på samma gång.

  Viktiga kunskaper och kompetenser för rollen är:

  Utbildad apotekare eller likvärdig utbildning (enligt Läkemedelsverkets krav på Sakkunnig)

  • Förmåga att skapa relationer och nätverk
  • Presentera och kommunicera information
  • Kreativitet
  • Företagaranda och kommersiellt tänkande

  Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har god erfarenhet av Microsoft Office-paketet och behärskar Office Word mycket bra.

  Sista ansökningsdag: 2018-01-10 Anställningsform: Tillsvidare Tillträde: Snarast

  Kontaktperson
  Tycker du att detta låter intressant? Skicka din ansökan via mail till lawa@pharmaxim.com.
  Har du frågor så är du välkommen att kontakta Apotekare Cornelia Lindström på telefon 042-38 54 53, cornelia.lindström@pharmaxim.com eller VD Lars Wahlström på telefon 042-385451, lawa@pharmaxim.com.

  Lediga Jobb

  Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
  edit Ärendekoordinator Kliniska Prövningar och Licenser, Läkemedelsverket

  Uppsala

  12 december 18 december
  edit Farmaceut sökes till Pharmaxim AB

  Skåne

  30 november 10 januari