Genusknapp redo att användas

Landstinget i Stockholm erbjuder en tjänst med information om genusaspekter på läkemedel.

24 september 2013, klockan 08:20
0

Via sajten janusinfo.se har Stockholms län landsting lanserat en särskild knapp med genusinformation om läkemedel. Tjänsten är framtagen föra att erbjuda information om köns- och genusaspekter på läkemedelsbehandling.

Tanken är att beslutsstödet ska underlätta köns- och genusmedveten förskrivning och skapa en större medvetenhet kring detta vid läkemedelsbehandling skriver SLL. I den första versionen finns texter om ett 50-tal substanser inom områdena antikoagulantia, neurologi och psykiatri. Tjänsten kommer att kontinuerligt fyllas på med information om fler läkemedel.

Stödet är framtaget gemensamt av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, SLL, Stockholms läns läkemedelskommitté och Centrum för genusmedicin på Karolinska institutet. Sedan tidigare finns knappar med information om läkemedel och amning, läkemedel och fosterpåverkan och en interaktionsfunktion.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här