Huvudkontoren backar upp på apoteken i sommar

Förra sommaren fick flera apotek stänga på grund av personalbrist. i år förbereder sig kedjorna genom att låta personalen på huvudkontoret sommarjobba på apotek.
14 mars 2012, klockan 15:15

I sommar löser Kronans droghandel bemanningsfrågan genom att låta alla 70 medarbetare på huvudkontoret sommarjobba två veckor på apotek. Farmacevterna får expediera recept, övriga får bland annat sitta i kassan och plocka varor.

Vad tycker personalen om att sommarjobba på apotek?
– Reaktionerna är positiva, att det känns spännande. Det är ett sätt för alla att komma närmare apoteket och se hur det fungerar i praktiken, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans droghandel.

Även Apoteket AB kommer låta sin personal på huvudkontoret arbeta på apotek i sommar, framför allt farmacevterna men även övriga som kan hjälpa till. Men det är inget nytt för i år.
– Vi har flera farmacevter som jobbar på huvudkontoret som kommer sommarjobba ute på apoteken. Några har sedan tidigare delade tjänster. Det är bra för apoteken, och bra för farmacevterna att komma ut och se hur det är ute på ”fältet”. Vi rekryterar även sommarvikarier. Men framförallt så är det god planering av sommarsemestrar som gäller. De orter som har högt tryck omfördelar vi personal till, säger Gunilla Ström, HRchef för Apoteket konsument.
 

Friade & Fällda

Läkemedel

  • Äggstockscancer
    Astrazeneca
  • Icke-småcellig lungcancer
    Boehringer Ingelheim
  • Opioidorsakad förstoppning
    Astrazeneca

Rekordmånga särläkemedel

Under 2014 godkändes 17 läkemedel avsedda för sällsynta sjukdomar.

Inkontinensmedel bränner fett

Ett läkemedel mot överaktiv blåsa kan öka förbränningen.

Klinisk studie på ebolavaccin startas

72 friska försökspersoner ska i ett första steg testa vaccinkandidaten.

Sökes: ny forskningsmodell

Reportage Läkemedelsbolagen har lämnat den tidiga forskningen.

Andra artiklar inom samma ämne