De prisas för innovativa inhalatorer

Företaget Iconovo som tillverkar inhalatorer för medicinskt bruk utsågs i dag till vinnare av Lunds Innovationspris 2015.

6 november 2015, klockan 13:53
0

Inhalatorer förknippas ofta med astmamedicin, men det rätt design kan inhalatorer användas till flera olika typer av läkemedel. Som exempelvis att ge vaccin via inhalation. Projektet ICOone som drivs av Iconovo går ut på att utveckla en torrpulverinhalator för inhalation av läkemedel. Den är tänk att användas i första hand för vaccin men även för exempelvis behandling av icke-kroniska sjukdomar då endast ett fåtal doser ska ges och till akutläkemedel.

– Fantastiskt roligt att inhalerat vaccin har fått denna uppmärksamhet. Min förhoppning är att detta ska uppmuntra fler att forska på inhalerade läkemedel, säger Orest Lastow, vd för Iconovo, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut för tolfte gången av LU Innovation och PwC.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här