David Brennan slutar på Astrazeneca

Nu på morgonen meddelade Astrazeneca att högsta chefen, David Brennan, avgår från sin post. Han lämnar den 31 maj. Någon permanent efterträdare är ännu inte utsedd. Samtidigt meddelas att Leif Johansson går in som ny styrelseordförande redan 1 juni, tre månader tidigare än planerat.

26 april 2012, klockan 10:34
0

David Brennan lämnar posten som vd för Astrazeneca den siste maj, efter sex år på posten. Styrelsen har bett finanschefen Simon Lowth att vara vd under tiden som rekryteringen av en ny vd pågår.

Det har länge spekulerats att David Brennan var på väg bort. Uteblivna framgångar med få nya läkemedel som har nått ut till marknaden har fått flera stora aktieägare att tvivla på att han är rätt person att leda Astrazeneca.

Dessa spekulationer tog ny fart för en kort tid sedan när förre Volvo-chefen Leif Johansson föreslogs som ny styrelseordförande. Leif Johansson går nu in tre månader tidigare och kommer att ta en aktiv roll i att utse bolagets nya vd.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här