Colombia planerar att legalisera marijuana

I slutet av förra veckan gick Colombia ut med att landet planerar att legalisera marijuana för medicinskt bruk, uppger nyhetsbyrån Reuters.

16 november 2015, klockan 10:15
0

Colombias regering förbereder ett dekret som skulle kunna godkänna den terapeutiska användningen av marijuana, enligt ett informationsblad från regeringen, skriver nyhetsbyrån.

Vidare berättade president Juan Manuel Santos för BBC att dekretet kommer att undertecknas de kommande dagarna.

Nuvarande lagstiftning tillåter innehav av upp till 20 gram marijuana eller 20 plantor per person för eget bruk. Regeringen har sagt att företag, däribland även utländska företag, är intresserade av att producera och sälja cannabis, men att det inte finns några planer på att till fullo legalisera marijuana för annat än i medicinskt syfte.

I vissa länder som Österrike, Belgien, Kanada, Tjeckien, Finland, Israel samt vissa stater i USA är medicinsk cannabis det redan tillåtet.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här