E-posta artikel

Du kommer att skicka följande artikel: App, app, app - hög tid att dra i den digitala nödbromsen

* Required Field





Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Läste nyss en utvärdering av ångest-appar där 9 studier fanns och effekten var liten till måttlig. Det varierade mellan olika appar. Måttlig är väl som effekten av bensodiazepiner, som man tycker är OK. Förhoppningen är väl att vården utvecklar appar, som är kliniskt testade och effektiva. Nu tror jag inte man skall ha så stora förväntningar. När vi ser på läkemedel så har 50 % svårt att följa ordination och då handlar det bara om att svälja tabletter. Att hålla på med appar är mer komplext och jag undrar över följsamheten där. Men appar är nytt och utvecklingen har bara kommit igång.

  2. Vist ska läkarutlåtanden vara “evidensbaserade” men även beprövad erfarenhet ska inte få konstant glömmas bort! Varje patient är en enskild individ som reagerar på sitt eget sätt på olika preparat och behandlingar vilket tyvärr alltför ofta vill glömmas bort!
    Sedan kan inte alla ha råd med tillräckligt bra telefoner och annan utrustning vilket också bör beaktas! Men i stort välkomnar jag E-läkare då de rätt använda kan ge de som behöver fysiskt undersökas både kortare väntetider och mer tid för undersökningarna vilket i sig kan rädda liv!

Kommentarer inaktiverade.

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här