Astrazeneca höjer årets prognoser

Läkemedelsbolaget redovisar större vinst per aktie i tredje kvartalet än väntat.

5 november 2015, klockan 11:51
0

I dag redovisade läkemedelskoncernen Astrazeneca sin delårsrapport för de första nio månaderna och tredje kvartalet 2015. Vinst per aktie i tredje kvartalet var större än väntat och nu höjer bolaget sina prognoser för helåret. Vinst per aktie för kärnverksamheten, Core EPS, ökade under tredje kvartalet med 8 procent.

Astrazenecas försäljning av magsårdsmedicinen Nexium, astmamedicinen Symbicort och blodproppshämmaren Brilinta sålde alla för mer än väntat. Enligt analytikernas genomsnittsprognos förväntades försäljningen av Nexium uppgå till 556 miljoner dollar, men sålde i stället för 641 miljoner dollar, uppger nyhetsbyrån TT.

– Jag är nöjd med framstegen vi gör. Vi fortsätter att fokusera på genomförandet av våra planer för tillväxtplattformarna och forskningsportföljen. Vi har ytterligare arbete att göra när det gäller vår ansökan för saxagliptin/dapagliflozin-kombinationen inom diabetes, men nyheten om en betydande uppdatering av förskrivningsinformationen för Brilinta följdes av accepterandet av flera ansökningar om registrering och påskyndad granskning inom cancer, andningsvägar och lupus, skriver koncernchefen Pascal Soriot i rapporten.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här