Apoteksgruppen satsar på e-handel

Nu lanserar Apoteksgruppen tillsammans med apoteken en fullskalig e-handel.

24 november 2015, klockan 09:49
0

Tidigare har det endast varit möjligt att beställa och köpa läkemedel på recept från Apoteksgruppens hemsida, men nu öppnas webben upp för fler produkter.

– Apoteksgruppens fokus ligger på receptförskrivna varor men vi ser det som en självklarhet att tillgängliggöra hela vårt sortiment på webben, säger Maria Mårfält, Marknads- och Kommunikationschef på Apoteksgruppen, i ett pressmeddelande.

Vid utvecklingen av sajten har fokus legat på att föra den mobilanpassad, enligt pressmeddelandet. Affärsmodellen bygger på att apoteken ska kunna bedriva sin egen e-handel och i dagsläget är tre apotek klara för att kunna expediera ordar som sker i deras närområde, där kunden valt att hämta ut på apotek. Ett av Apoteksgruppens apotek i Stockholm har hand om övriga försändelser.

Sedan tidigare finns bland annat Apoteket hjärtat, Lloyds apotek och Apotea som e-handel för försäljning av både receptbelagda och receptfria läkemedel.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här