Apoteket AB satsar på utbildning

Genom korta e-utbildningar ska Apoteket ABs personal få kompetensutveckling.

29 april 2015, klockan 09:05
0

Inom apoteksbranschen diskuteras frågan om hur personalen ska kompetensutvecklas. Apoteket AB väljer att samarbeta med Läkemedelsakademin, som är ett dotterbolag till Apotekarsocieteten, för att lösa den frågan.

Kompetensutvecklingen görs genom korta e-utbildningar inom fyra terapiområden, akne, hjärtsvikt, psoriasis och förmaksflimmer. Varje område innehåller fyra 20-minutersutbildningar. Längden är framtagen för att passa apotekspersonalens behov. I fortbildningen ingår även nyhetsbrev med nyheter från läkemedelsområdet.
– Vi är mycket glada över detta samarbete med Apoteket AB kring utbildning. Farmaceuter på apotek är sista ledet i vårdkedjan innan patienten ska använda sitt läkemedel och behöver då kontinuerligt få uppdatering för att kunna möta deras behov, säger Karin Meyer, vd för Apotekarsocieteten.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här